Terugblikken en vooruit zien..

3 jan 2021 | Dagelijks leven, Geluk, Herstel | 0 Reacties

Happy new possibilities to all

Terugblikken en vooruit zien..

Wat een jaar. Dat zal voor iedereen wel gelden, maar jeetje, wat een jaar!

Ik kan natuurlijk alle narigheid betrekken in mijn terugblik; er is genoeg! Met -aan kop- Gert, die zijn levenswerk en dromen al 9 maanden in rook op ziet gaan en voor mij dat ik mijn eindelijk verworven vrijheid na CFX meteen in quarantaine moest stoppen. Toch ga ik niet meer negatieve woorden vuil maken aan dit jaar dan ik nu net heb gedaan. Het was namelijk ook echt een cadeautje waar ik intens dankbaar voor ben.

Bubble Bee

Elk jaar kies ik een jaar thema, een woord of zin die het hele jaar focus zal zijn. Afgelopen januari koos ik voor Bubble Bee. Eigenlijk had ik het al veel eerder bedacht maar het leek nu zo ontzettend toepasselijk. ‘Bubble’ als in champagne en vieren dat ik zo’n mooie vooruitgang had weten te realiseren. ‘Be’ van er goed bij stil staan. Er even mee zijn, van genieten en rustig bedenken wat nu verder. Uitvinden wat er wel en niet kan en hoe dat in een nieuwe versie van mij en mijn leven past.

Maar dan net even anders.. 

Als ik nu naar die twee woorden kijken zijn ze net even anders uitgepakt. Vooral zijn en in je bubbel blijft overeind 🤣🤣 Maar terugblikkend is dat misschien wel precies waar ik behoefte aan had zonder dat ik het wist.

Haastige spoed.. 

Mijn hele herstel verloopt afgelopen jaar veel meer gedoseerd dan het zonder corona was geweest. Dan was ik waarschijnlijk volle bak overal ingedoken met als gevolg een jojo effect: Mij goed voelen, teveel doen, mij slecht voelen en niks meer kunnen doen. En dat steeds achter elkaar aan. Nu kon ik niet anders dan langzaamaan opvoeren binnenshuis. Projecten aanpakken omdat ik er zin in had en/of gewoon energie voor had. Zo ben ik heel gestaag steeds meer gaan uitbreiden en heb ik flink wat werk verzet.

Projecten 

Wat ik nooit voor mogelijk had gehouden is dat ik zelf in mijn eentje de hele oude vieze trap helemaal heb kunnen opknappen en er mijn lang gekoesterde droom trap van hem kunnen maken. In 15 tinten turquoise. Zoveel beter dan saai bekleden, in elk geval voor ons. En helemaal zelf gedaan.

Ook mijn email is grondig opgeschoond, maar liefst 9 jaar achterstallig onderhoud in de inbox is terug naar 0. Wat een klus! Wat het nog mooier maakt is dat het heel wat beeldscherm werk was, gedoseerd is wel het juiste woord, elke dag een stapje en zie het resultaat.

Inzichten
En er was veel tijd voor inzichten. Elke keer als ik vastliep, of wij vastliepen door thuisonderwijs, werk, een klein huis noem het maar, was er tijd om er eens goed naar te kijken en een nieuwe route te vinden. Met geweldig resultaat. Zo weet ik veel beter wat er na CFX nodig is voor een goede dag en wanneer ik het even op moet geven en moet accepteren als het een dagje niet lekker gaat. Bovendien komt dat veel minder vaak voor en duurt het veel korter. Ik heb ook een lekkere ochtendroutine die de dag een stuk beter laat lopen. Ook weet ik hoeveel slaap ik nodig heb, waar ik nog wel ziek van word, werk ik beter in blokjes, ben ik van taak naar tijd gaan redeneren, kan ik ons huis weer schoon houden, schoolwerk begeleiden, heb ik mijn zelfbeschikking terug, kan ik weer keuzes maken, een excel sheet maken met geneste cellen, meerdere gedachten vasthouden in mijn brein en lig ik nog maar zelden overdag op bed!

CFX 

De grootste boost voor alles wat nu wel weer kan, komt echt van CFX en de training erna. Oké, ik moest aan een bril, niet direct mijn droom maar nog maar heel zelden verlies ik het zicht aan 1 van mijn ogen. Dat is pure winst. Ik kan tijdens het lopen weer omhoog kijken, daar is een hele wereld die ik jaren heb gemist. De duizeligheid en onbalans is enorm verminderd, net als de hoofdpijn en de misselijkheid. Zoals het nu gaat is er een leven, iets wat ik hiervoor toch grotendeels kwijt was. En er zit nog steeds vooruitgang in, vooruitgang die ik, zodra het weer kan, vol verwachting ga testen in de echte wereld.

Cursus 

Ik heb zelfs meegedaan aan een cursus. Lekker in mijn eigen tempo, dat wel, maar met het resultaat dat ik ineens een plan had waar ik elke dag voor op wil staan. Waar ik eerder voor naar bed wil, zodat ik een goede dag heb en het echt uit kan gaan voeren. Het leven leefbaar en werkbaar kan maken voor anderen die, net als ik deed, kampen met cognitieve problemen en uitputting. Nah door sepsis of PCS, Corona patiënten met langdurige klachten, ik weet zeker dat ik mensen een stukje levensgeluk terug kan brengen zoals dat ook bij mij is gebeurd. Alles wat ik in 8 jaar heb geleerd doorgeven zodat niemand meer zo ontzettend hoeft te zoeken. 185 tips&tricks met een systeem waar de 100+ lijstjes die mensen met NAH bijhouden heel overzichtelijk en intuïtief werkbaar in samen komen. De reacties die ik krijg zijn nu al mijn drijfveer om door te zetten. Je merkt al wel, ik kan niet wachten..

Van plan naar resultaat 

Dat is dan wel weer andere koek. Het valt niet mee om door te zetten als het zoveel is wat er moet gebeuren. Maar weer dankzij dit jaar had ik de tijd en ruimte om hier een oplossing voor te vinden. Met dank aan youtube, Notion en August Bradley heb ik op oudejaarsavond, na 2,5 maand onderzoek en bouwen, mijn systeem afgemaakt. En dat bouwen is mij dus ook gewoon weer gelukt. Dit jaar start ik met het vullen, plannen en overzicht creëren van alles wat er moet gebeuren en wat ik belangrijk vind in mijn leven. Ik kan niet wacht om mijn Hersens uit de Cel programma dit jaar geboren te zien worden. Ik ben niet gemaakt voor stilzitten, niet gemaakt voor beperkingen dus zoek ik lekker de mogelijkheden en geef ik die routes graag door.

Vooruit zien.. 

En dus is het na deze terugblik tijd voor vooruit zien. En zien doe ik het letterlijk. Ik heb weer een toekomst en ik kan deze weer zelf gaan invullen binnen de mogelijkheden die er nu zijn. Met vallen en opstaan, dat staat al vast, dat geeft ook niet want ik ben nog nooit blijven liggen.

Thema 

Tijd voor een nieuw thema voor 2021 dus. Wie weet verandert het gaandeweg, misschien zal het terugblikkend weer heel anders zijn uitgepakt dan vooraf bedacht. Het geeft niet, Serendipity, zelfs Corona bracht mij veel positiefs waarvan ik niet wist dat ik ernaar op zoek was en zeker niet in zo’n zwaar, raar jaar.

flourish – thrive – prosper

Allemaal hetzelfde maar net even anders..past precies.

Happy New Possibilities to all..

Heb je naar aanleiding van wat ik schrijf vragen, klik dan op Contact en vul het contact formulier in.

Heb je het idee dat je mij wil helpen of dat je anderen door mijn verhaal te delen kunt helpen, graag! Je kunt de knoppen onderaan de pagina gebruiken. Uiteraard wordt ook elke donatie enorm gewaardeerd.

 

  • Gedoneerd: €15.315,21 van €15.000,-

Share and Enjoy !